Ik ben Rob Dijkstra, en ben op mijn 9e begonnen met drummen. Na heel wat jaartjes mee drummen met de avondspits van Frits Spits en drumlessen van Ab Dekker (Jazz drummer) werd ik gevraagd om in een Heavy Metal band te spelen. Dat is wel iets anders dan Frits Spits, maar super leuk en leerzaam. Dubbelbass leren spelen en veel snelle nummers.

“Deadline” was een speedmetalband en lekker hard snel en ongecontroleerd. In de “Boerderij” in Schagen speelde wij natuurlijk op het eerste optreden gewoon door de geluidsisolatie. Daarna werd het de metalband “Wolverine” bij ons thuis in de schuur en dat was wat volume betreft niet veel beter maar toch een betere band met optredens!! Na een jaar of wat ging ik met de bassist van “Wolverine” mee naar “Angus”. Een metal band uit Amsterdam met platencontract en twee albums. Super leuke en leerzame tijd. Veel geleerd over opnemen en nummers maken. Maar toch maar iets heel anders en commercieel in de top 40 band “Face in the Crowd” rustiger slaan en veel leuke optredens maar na verloop van tijd ben ik toch verhuisd naar “Synergy in Vain” met Marc Jansen onze percussionist die van tijd tot tijd mee ging. In deze tijd ging ik tot drie keer heen en weer naar “Nobody’s Home” uit Alkmaar en startten we een eigenwerk band met de naam “Valiant” en namen deze nummers op met mijn vriendinnetje Gerda als zangeres waarvan de achternaam bekend is bij de redactie en rammelde overal mee mee waar ze het toe lieten. Ook deed ik mee met een Whitin Temptation tributeband genaamd “Deep Within” en met verschillende jamsessions. En ook speelde met “The Mad Men” de locale kroegen leeg met onvervalste hits uit grootmoeders tijd,van rock tot disco alles konden wij aan met ze drieën als het maar lol gaf was het prima.

De afgelopen jaren heb ik muziek gemaakt met “Zuring” (top formatie uit Hoorn) met Sander de Haan op toetsen. En met “Mr Groove and the Blues Men” met onze Arnold, zanger van “Mad Dogs and the Englishman” om de cirkel rond te maken.

Groet Rob.

Terug naar de rest van de band