Of we even een biografie willen maken. Tuuurlijk! Leuk denk je dan, maar dan moet je gaan beginnen en dat is lastig, want ja waar begin je? Okay, bij ‘t begin dan maar.. Zingen,..dat is mijn ding.
In mijn tienerjaren ben ik begonnen met zingen in een countryband en experimenteren met wat acoustisch werk en opnames maken; erg leuk allemaal.
 
Grote voorbeeld voor mij is Olivia Newton-John En dan vooral de periode vóór en na “Grease” oa “Totally Hot” album. Zij heeft een stem… jaaa ik ben om.
 
Later werd ‘t serieus met veel optredens met o.a. de bands “Lava” en “Break”. Ook op Popweekend Schagen gestaan zowel solo als met bands.
Meegedaan aan de “Soundmixshow “ jawel. Met in de voorronde 1 plek later geëindigd dan Marco Borsato.
Ondertussen de BSJ studio in bij Bart van der Post en Peter de Wijn (G’race) om achtergrondkoortjes in te zingen voor diverse artiesten (Gerard Joling, Dries Roelvink, Annie Schilder,Wolter Kroes etc.) hartstikke leuk.
Van daaruit nog een kleine uitstap gemaakt met een optreden als achtergrondzangeres bij Piet Vilten in een muziekprogramma dat heette “ Goud En Nieuw”  met Frank Masmeijer. Je weet
wel… Ach ja. Was heel leerzaam overigens.
 
Samen met een aantal muziekvrienden, waaronder mijn hubby die, hoe gezellig, ook drumt in “Mad Dogs” een eigenwerk band gestart onder de naam “Valiant”
Muziek waar we nog steeds achter staan, opgenomen in de ”Beaufort” studio in Bovenkarspel bij Han Zwagerman met een aantal stevige nummers, dat vooral, en een paar prachtige ballads.
Nog elke week in onze oefenruimte musiceren met Ton Scheer de toetsenist in acoustische setting, met werk dat uiteenloopt van salsa tot jazz, klassiek en easy listening in de meest uiteenlopende talen (Frans, Zweeds, Portugees) I love it!!
 
We vlechten nog even verder want met de gitarist Patrick uit “Valiant”, vervolgt, in de formatie “Outcast”. Was een heel gezellige band met allemaal toffe muzikanten.
Inmiddels konden en kunnen we in onze eigen oefenruimte alle muzikale gekheid en projecten naar hartelust beoefenen.
Daarna nog in de formatie “Something Cool” gezongen met alweer een mooi cluppie muzikanten uit Wieringen.
Verder zo hier en daar wat gastoptredens met als hoogtepunt vorig jaar op t strand van Curaçao, ‘t bruidspaar ‘t strand op zingen vlak voor de ceremonie… romantischer kon ‘t niet
 
Nou, en nu dus met de 10-mans formatie “Mad Dogs” Jaa te gek! Geweldig om te doen! Eerst ff de kleine podia en dan de Ziggodome. Moet lukken toch?
 
Tot gauw! Groetjes van Gerda
 

Terug naar de rest van de band